Nu är vi på GÅNG


Efter många timmars planering ,så är vi nu på god väg in i den nya studion.
Allt kommer inte att vara helt klart när vi startar upp, men vi är i alla fall glada att vi kan börja terminen som planerat.

Adressen är: Furunäsvägen 100, Studion ligger i källaren under Step in, i det som kallas Furuvalvet. 

Angående restriktionerna så är vår nya studio stor, med gott om plats  och vi kan med lätthet hålla avstånd.
Du behöver inte känna oro inför trängsel. 
(Har du några funderingar gällande detta så kan du höra av dig till oss)

 
Varmt Välkomna till en inspirerande vårtermin!


 

                         God Jul
Vi på Iyengar Yogaskolan önskar er alla en God Jul och ett stort TACk till er som yogat med oss under dessa märkvärdiga tider
Passa på att njuta och att umgås på lagomt avstånd. Vi håller tummarna att vi får öppna upp studion till terminsstart.
Kom i håg att utnyttja våra fina erbjudanden från vår adventskalender som gäller fram till nyår.
Kalendern som består av fyra luckor finns på
instagram iyengaryogaskolanpite samt fb  Iyengar Yogaskolan
(ordinarie priser finns under fliken schema och pris)

                                         Vi har stora nyheter på gång!
Allt om detta kan du läsa i vårt nyheysbrev som finns HÄR som pdf

Många varma Julkramar från oss
Ylva och Marielle


 


Släppta restriktioner, tisdagsklasser och workshop.
Känner ni krispet i luften? Hösten är verkligen här nu. Vi har ställt in en vattenkokare i omklädningsrummet så om du känner dig frusen innan eller efter klassen så kan du värma dig med en kopp te.
 
Restriktionerna släpps.
Nu i slutet av månaden kommer restriktionerna att släppas. Vi kommer därför att på prov släppa bokningarna och ha drop-in, du kan från och med då komma på våra klasser oanmäld. Vi har alltså obegränsat antal från och med 29 september. Vi låter dock alla hittills gjorda bokningar stå kvar i doodle, ifall restriktionerna återupptas så behåller alla den plats ni från början hade bokat.
  
Vid förkylningssymptom

Vi vill att alla stannar hemma vid förkylningssymptom och det gäller även oss lärare så håll utkik på Facebook ifall vi behöver ställa in någon lektion.
  
Extra klasser nivå 1 tisdagar
Nybörjarkursen är snart avslutad och efter det kommer vi att lägga in 5 tisdagar nivå 1 18.30-19.45. Denna klass är alltså ett alternativ som du både kan välja istället för den klass du brukar gå, eller varför inte gå någon extra drop-in klass? Ni som betalat terminsavgift får gå extra klasser för 140 kr/ klass (Ordinarie pris 180 kr).
 
 Workshop: Reflektion diskussion och yoga
Det är dags för vår första ”Reflektion, diskussion och Yoga”. Även om vi nu tar in många i salen så vill vi att ni anmäler er så att vi vet hur många som kommer. Anmäl dig via mail. Blir vi allt för många lägger vi in två tider. Workshopen hålls nu på lördag 2/10 kl 10:00 – 12:00. Den är gratis för dig som har obegränsat eller 2 ggr/ vecka , för er andra som vill gå kostar den 250 kr. Denna gång undervisar Ylva.
 
 
Nu hoppas vi att vi får fortsätta så här! Från och med onsdag nästa vecka är ni varmt välkomna att droppa in utan anmälan på våra ordinarie klasser.


Vi öppnar studion!
 
Vi kan med glädje meddela att vi nu under hösten öppnar studion igen!
Håll i hatten för här kommer många nyheter!

Schema med tider och priser hittar du här
Boka din klass här
Allt om vår yoga online finns här
Våra kurser, Nybörjare samt fb- kursen finns här


Varmt välkomna till en inspirerande yoga höst
 
 Yoga och Coronaviruset
 
Senaste tiden har flertalet evenemang runt om i sverige ställts in på grund av Coronaviruset, detta skapar så klart oro och rädsla runt om i samhället. Göteborgs Yogacentrum har skrivit en text som vi tycker är väldigt bra och vi vill citera den här:
 
I ljuset av samhällets och den enskilda individens utmaningar i förhållande till coronaviruset kan vi titta på vad vi hittar inom yogafilosofin, som kan vägleda oss kring detta.
Två av de viktigaste principerna i yoga i förhållande till oss själva och våra medmänniskor är Ahimsa och Satya.

Ahimsa betyder respekt för allt levande och att undvika att skada. De principerna har vi alltid följt så gott vi kan och det kommer vi fortsätta med nu, när det kan bli en större utmaning.
Satya betyder sanning. Både att vi själva håller oss till sanningen, men också att vi blir så lugna och klara inuti att vi kan se vad som är verkligt. Att vi kan särskilja mellan det som är våra föreställningar om verkligheten och det som är fakta. Att vi förhåller oss till verkligheten som den är och varken gör den informationen vi får mindre eller större inne i våra huvuden. Att vi försöker förstå att vår inre rädsla inte är verklighet och att det heller inte är en bra taktik att sticka huvudet i sanden och låtsas som ingenting.

Iyengar yogaskolan är en mindre skola/träningscenter där ca 80-100 personer vistas varje vecka. Som lärare känner vi oss i nuläget trygga med att hålla våra klasser som vanligt, och vi vill dela med oss vad vi gör och vad vi vill ha hjälp med för att skydda oss alla från smittsamma sjukdomar:

*Vi håller yogautrymmet och gemensamma utrymmen så rena som möjligt genom att bla moppa golvet varje dag det är verksamhet i lokalen, torkar och använder ytdesifektion på handtag och liknande.

*Vi rekommenderar att du som tränar regelbundet har egen matta. Det är självklart inget krav, men Yogamattor ger vi rabatt på under mars och april månad- 10% på alla mattor.

*Vänta 14 dagar med att komma till din yogaklass, om du har vistats i något av de mest drabbade områdena. *Kom inte på yogaklass om du hostar och nyser och tydligt är sjuk.

*Tvätta händerna regelbundet, både före och efter yoga och undvik att peta dig i ansiktet. Hälsovårdspersonal är överens om att det mest effektiva sättet att undvika virus är att tvätta händerna. Handsprit finns hos oss.

*Håll utkik på våra sociala medier och hemsidan för ytterligare information. *Kom ihåg att vi har virus runt oss hela tiden. Att praktisera yoga varje dag hjälper dig att behålla din goda hälsa.

Iyengar Yogaskolan med inspiration från Göteborgs Yogacentrum
 
Namaste ! Ylva och Marielle